
موزه تاریخ طبیعی اصفهان در سال 1367 با هدف بالا بردن سطح دانش و اطلاعات عمومی جامعه درباره حیات وحش و عظمت جهان آفرینش، حفظ میراث ارزنده طبیعی کشور از غارت و تخریب، جبران کمبود وسایل آموزشی، حفظ سلامت جامعه با ایجاد محیطی سالم برای تفریح، فراهم آوردن زمینههای تحقیقات در علوم طبیعی و کمک به افزایش جذب توریست در کشور و شهر اصفهان در یکی از بناهای تاریخی دوره تیموریان به نام تالار تیموری افتتاح شد.
تمامی آثار طبیعی موزه در زمینههای علوم گیاهی-جانوری، زمین شناسی و جغرافیایی، به همت و سرمایه شخصی دکتر جعفریان، استاد دانشگاه اصفهان در طول 37 سال، از نقاط مختلف ایران و جهان گردآوری، خریداری، مبادله یا تهیه شده است. بخشهای موزه عبارتند از: سالن جانوران بیمهره، سالن گیاه شناسی، سالن زمین شناسی، سالن جغرافیای طبیعی و نقشهها، سالن جانوران مهرهدار و سالن کمک آموزشی و دیدنیهای جهان خلقت.
موزه موسیقی اصفهان در محله قدیمی جلفا واقع شده و نخستین موزه خصوصی موسیقی در ایران است. موزه از دو تالار سازهای ملی و سازهای محلی تشکیل شده و شامل بیش از 300 نمونه از آلات موسیقی از سراسر ایران است .
موزه هنرهای تزیینی شامل مجموعهای از آثار هنری در زمینههای متفاوت است که در عمارت رکیبخانه(عمارتی که در اوایل قرن یازدهم هجری, مقارن با سلطنت شاه عباس اول, به عنوان یکی از بناهای مجموعه دولتخانه افتتاح شد) قرار دارد. در این موزه بیش از 3000 شی تاریخی مربوط به دوران گوناگون بهویژه صفویه و قاجاریه به چشم میخورد.
موزه هنرهای معاصر اصفهان متعلق به دوره صفویه در نزدیکی موزه هنرهای تزیینی واقع شده است.موزه با بنایی دو طبقه و متشکل از 6 سالن نمایشگاه، کتابخانه، امور اداری و سالن اجتماعات، در سال 1373، افتتاح شد. از فعالیتهای موزه میتوان به برپایی نمایشگاههای هنری در سطوح استانی، ملی و بینالمللی، برگزاری جلسات سخنرانی و سمینارهای تخصصی در ارتباط با رشتههای مختلف هنری، جمعآوری، حفظ، مرمت، و نمایش آثار هنری نفیس، آشنا کردن مردم و هنرمندان با هنرهای معاصر، تحقیق و پژوهش در زمینههای هنری و فراهم کردن محلی مناسب برای جامعه هنرمندان اشاره کرد.
موزه آموزش و پرورش اصفهان در خانهی تاریخی عطاءالملک دهش، از شخصیتهای اصفهان در دوران قاجار، قرار دارد. این بنا در دههی 70 به موزهی آموزش و پرورش تبدیل شد. تصاويری از مدارس قديمی و دانشآموزان، وسايل كمکآموزشی، كتابهای درسی و قديمی، اسناد وزارت معارف و آموزش و پرورش، مدارک تحصيلی دورههای مختلف آموزشی، كتابهای خطی با چاپ سنگی، کتابهای تخصصی مربوط به مشاهير و تاريخ اصفهان، سالنامههای مدارس، مجلات و روزنامههای قديمی و نشريات مربوط به آموزش و پرورش استان اصفهان در این موزه در معرض نمایش قرار دارند.
موزه شهدا از سال 1381 در سه تالار به معرفی شهدای انقلاب و دفاع مقدس میپردازد. تالار اول به شهدای پیش از انقلاب اختصاص دارد، تالار دوم شهدای شاخص ویژه استان مانند دکتر بهشتی را معرفی میکند و در تالار سوم به شهدای صنفهای مختلف از جمله پزشكان، هنرمندان و ورزشكاران پرداخته شده است.
موزه موسیقی:سرویس بهداشتی _ راهنما _ آنتن دهی موبایل _ دسترسی به اینترنت – آب خوری – نیمکت
موزه آموزش و پرورش:سرویس بهداشتی _ آنتن دهی موبایل – دسترسی به اینترنت
موزه شهدا:سرویس بهداشتی _ راهنما _ آنتن دهی موبایل
موزه تاریخ طبیعی:9 تا 17
موزه موسیقی: 9 تا 21
موزه هنرهای تزیینی:8:30 تا 13:30
موزه هنرهای معاصر:9 تا 13…..16 تا 19
موزه آموزش و پرورش: 8 تا 14….پنج شنبه ها:8 تا 12
موزه شهدا:9تا 12….16 تا 19
موزه تاریخ طبیعی:اصفهان_ تقاطع خیابان سپه و استانداری
موزه موسیقی: اصفهان_ خیابان توحید میانی_ خیابان شهید قندی (مهرداد)_ پلاک 74
موزه هنرهای تزیینی:اصفهان_خيابان استانداری، روبهروی دانشگاه پرديس
موزه هنرهای معاصر:اصفهان_ میدان امام حسین_ خیابان استانداری
موزه آموزش و پرورش:اصفهان_خیابان شمس آبادی_ چهارراه قصر- كوی دهش
موزه شهدا:اصفهان_خیابان شمس آبادی
موزه هنرهای معاصر:03132229121
موزه شهدا:3132348878