قبل
بعدی
مکان تاریخی خاصی را میشناسید؟؟؟
کسب و کار خاصی داری ؟؟؟
صاحبان مشاغل : برای شما برنامه ویژه ای داریم ....
یا میخوای جاذبه های گردشگری محل سکونت رو معرفی کنی ؟؟؟
قبل
بعدی
قبل
بعدی

منارجنبان

منارجنبان یکی از مشهور ترین آثار تاریخی ایران است که در خیابان آتشگاه، در فاصله شش کیلومتری غرب شهر اصفهان و در مسیر اصفهان به نجف آباد، در محله ‌ای به نام کارلادان واقع شده ‌است.  این بنا در سال ۷۱۶ قمری ساخته شده و عارفی به نام عمو عبدالله کارلادانی در آن به خاک سپرده شده‌است.  نکته قابل توجه دربارهٔ این بنای تاریخی این است که با حرکت دادن یک مناره، مناره دیگر نیز به حرکت و جنب و جوش می‌آید و لازم است ذکر شود هر مناره دارای پهنای نه متری و بلندای هفده متری می‌باشد.

موقعیت
در گذشته منارجنبان از شهر جدا و در دهکده‌ای به نام «کارلادان» قرار داشت؛ ولی امروزه این محل و بنا جزو اصفهان است و در نزدیکی محلی به نام نصرآباد (اصفهان) قرار دارد. این ساختمان با کاشی‌های لاجوردی رنگ به شکل ستاره چهارپر و اشکال دیگری به شکل کثیرالاضلاع فیروزه‌ای رنگ زینت یافته‌است. این بنا به صورت یک بقعه و دو مناره‌است که بر روی مزار عمو عبدالله کارلادانی بنا شده است .

معماری منارجنبان
ارتفاع ایوان مقبره عمو عبدالله از سطح زمین بقعه ۱۰ متر و ارتفاع هر یک از دو مناره ۷/۵ متر است. در این ایوان مزار عمو عبدالله قرار دارد و راه صعود به بام و مناره‌ها نیز به وسیله درگاه کوچکی است؛ که با پلکانی مارپیچ به بام مربوط می‌شود. اما چیزی که این بنای کوچک با عرض نه متر و طول هر مناره؛ هفده متر را معروف کرده، تکان خوردن آن است. یعنی با تکان دادن یکی از مناره‌ها مناره دیگر و کل ساختمان نیز تکان می‌خورد. ایوان منارجنبان یکی از آثار تک ایوانی دوران ایلخانی است که به سبک مغول ساخته شده؛ ولی شکل مناره‌ها نشان می‌دهد که آنها را اواخر دوره صفویه به ایوان اضافه کرده‌اند.

دلیل تکان خوردن منارجنبان
اگر فردی از ۱۷ پله داخل هر مناره که از بام بنا تا بالای هر مناره وجود دارد، بالا رفته و دست‌های خود را داخل یکی از دیوارهای واسط میانی پنجره‌های فوقانی آن قفل و شروع به تکان دادن مناره کند، مناره به حرکت در آمده و هم‌زمان با آن مناره دیگر و در واقع کل ساختمان به نوسان در می‌آید که تنها نوسان مناره قابل دیدن است.

قسمت های اصلی منارجنبان

مناره ها ← جنس این مناره ها از خشت خام است که کاشی کاری های بسیار زیبایی به رنگ سفید،مشکی و فیروزه ای دارد.

 

ایوان منارجنبان ← ایوان این بنا از جنس آجر است که از طریق  این ایوان می توان وارد راهرو پلکانی شد و خود را به مناره ها در پشت بام بنا رساند. تعداد پله ها17 عدد است.ارتفاع ایوان از سطح زمین 10 متر است

 

قبرستان منارجنبان ← در داخل بنا همان طورکه ذکر شد مقبره عارف عموعبدالله کارلادانی قرار دارد. دور تا دور آرامگاه با خط ثلث سوره مبارکه یاسین نوشته شده است. بر روی قبر عمو عبدالله ذکر شده که این عارف در زمان سلطنت سلطان محمد خدابنده می زیسته است .بنابراین محققان بر این باورند که ساخت بنای منارجنبان هم در همان دوره بوده است. مقبره های سفید رنگی در کنار مقبره عموعبدالله کارلادانی قرار دارد که به نظر می رسد این مکان قبلا قبرستان بوده است. البته هویت هیچ کدام از قبرها مشخص نیست.

 

چله خانه ← در بنای منارجنبان دو اتاقک کوچک قرار دارد. طبق تحقیقات انجام شده به نظر می رسد، در آن زمان ها زاهدانی بودند که برای 40 روز به داخل این اتقک ها می رفتند و با خدای خود خلوت می کردند. و دلیل نامگذاری این قسمت به نام چله خانه هم به همین منظور بوده است.

  • سرویس بهداشتی 
  • آنتن دهی موبایل 
  • دسترسی به اینترنت 
  • آب خوری 
  • نیمکت

مدت زمان بازدید: 1 ساعت 

ساعت بازدید : 9 الی 16:30

ورودی :5 هزار تومان

اصفهان: جاده آتشگاه به سوی نجف آباد، محله کارلادان در غرب شهر، منارجنبان

03137716066

فیلم معرفی منارجنبان

آدرس منارجنبان

گالری عکس منارجنبان